MKB bedrijven

 

 • Kennis, capaciteit en ervaring inzetten, zonder kostenverhogingen
 • Van capaciteit leveren tot het volledig verzorgen van uw software project.
 • Een bewezen proces, waardoor waar wordt gemaakt wat we afspreken.

De oplossing voor het MKB

Het MKB heeft het steeds lastiger om goede mensen te vinden, te innoveren met software en de kwaliteit te waarborgen. Alle goede softwareontwikkelaars zijn aan het werk en het naar binnen halen van een topper is niet meer dan een toevalstreffer. Ondertussen gaat de business wel door en liggen er vele kansen op de loer.

Hoe werkt nearshoring in het MKB?

In een MKB bedrijf is er meestal geen ervaring met het naar het buitenland outsourcen van softwareontwikkeling en/of zijn de juiste mensen niet beschikbaar om dit aan te pakken. Dit betekent dat er een goede partij moet zijn die het mogelijk maakt om toch te profiteren van de voordelen die nearshoring biedt. Wij hebben juist veel ervaring met het samenwerken met kleine en middelgrote bedrijven. Voor een MKB bedrijf betekent een stap naar het outsourcen van ontwikkeling en helemaal naar Nearshoring, een onzekere toekomst. Worden afspraken wel nagekomen, zijn de mensen wel van voldoende niveau, spreken ze goed Engels, kunnen ze goed samenwerken en gaat mijn kennis niet verloren? Allemaal vragen die beantwoord moeten worden.

gedurende onze 10 jaar ervaring met het nearshoren van software ontwikkeling en testen, hebben we geleerd waar we op moeten letten en hoe we MKB bedrijven kunnen helpen om de uitbesteding van (een gedeelte van) hun ontwikkeling in goede banen te leiden. Per slot van rekening gaat het alleen werken als beide partijen goed voorbereid beginnen.

Het stappenplan voor succesvol nearshoren

Wij hebben een leidraad voor succesvol nearshoren van softwareontwikkeling gemaakt. Een handige checklist waarmee u zelf kunt ontdekken of nearshoring wel of niet wat voor u is en welke stappen u moet nemen om succesvol van start te gaan.

 • .Net, PHP, Apps.
 • 10+ jaar ervaring in het MKB.
 • In verschillende branches.
 • Vrijblijvend kennis maken.

Vaak gestelde vragen

 • Hoe start je nearshoring op?

  Hoe start je nearshoring op?

  Wanneer er geen ervaring is met nearshoring, offshoring of überhaupt met outsourcing van software ontwikkeling, dan is het vaak lastig om een goed beeld te krijgen wat dit inhoudt. Dan is een goede voorbereiding van groot belang om te kunnen beoordelen of nearshoring wat voor uw organisatie kan betekenen en wat er van u verwacht wordt om het te laten slagen. Wij besteden dan ook veel aandacht aan een goede start van de activiteiten. Het voordeel van zaken doen met een Nederlands bedrijf is dat wij u in de opstartfase uitgebreid begeleiden. Door middel van een goede analyse van uw situatie kunnen wij adviseren wat voor samenwerking voor u het beste zou kunnen zijn.

  Een gestructureerd proces

  De manier waarop projecten (of detacheringen) worden opgestart is van vele factoren afhankelijk die te maken hebben met zaken als
  1. omvang van het werk
  2. ervaring bij de opdrachtgever
  3. aard van de werkzaamheden
  4. eventuele deadlines, risico's en andere randvoorwaarden
  Op basis van een zorgvuldige afweging worden keuzes gemaakt om de onderstaande fasen van het opstarten van een nearshore traject te doorlopen.
  1. Eerste inventarisatie omtrent de inhoud van de vraag en de match tussen opdrachtgever en Technosoft
  2.  Vooronderzoek op basis van vooraf vastgestelde deliverables
  3. Inschattingen, aanpak en offerte
  4. kennismaking en kick off op locatie of bij u op kantoor.
  5. Inrichten van projectorganisatie, ontwikkelomgeving en kwaliteitsbewaking
  6. Eerste sprint.

  Meer weten over het starten met nearshoring?

  In het onderstaande factsheet kunt u meer lezen hoe een samenwerking met Technosoft in zijn werk gaat.   Waarom samenwerken met Technosoft?                
  H
 • Kunnen software ontwikkelaars bij ons op kantoor werken?

  Kunnen software ontwikkelaars bij ons op kantoor werken?

  Ja en nee. Onze softwareontwikkelaars komen regelmatig naar onze opdrachtgevers toe om daar te werken aan lopende projecten of nieuwe projecten op te starten of op te leveren, maar de basis van wat wij doen is gebaseerd op een situatie waarbij de mensen op afstand voor u ontwikkelen. Door jarenlange ervaring, de beste mensen en een zeer strak proces zijn wij in staat om dit zo te organiseren dat u vooral kunt profiteren van de voordelen van nearshoring. Sinds vorig jaar laten wij onze allerbeste mensen ook naar Nederland komen om hier te werken. Zo bieden wij capaciteit van mensen aan die in Nederland eigenlijk niet meer te vinden zijn.  Deze lead developers ondersteunen onze buitenlandse teams en de opdrachtgevers met de lastigste uitdagingen, communicatie, architectuur en specifieke kennis over bijvoorbeeld agile development.    
  K
 • Wat zijn de risico’s van nearshore outsourcing?

  Wat zijn de risico’s van nearshore outsourcing?

  In grote lijnen zijn er een aantal categorieën van risico's te benoemen die wij wel eens horen van organisaties die huiverig zijn om hun softwareontwikkeling uit te besteden.
  1. Betrouwbaarheid van de leverancier
  2. kwaliteit van de opgeleverde software
  3. Behoud van kennis
  4. Verlies van grip op het proces.
  De meeste van deze aspecten zijn ofwel van tevoren goed te onderzoeken en in te schatten, ofwel te beheersen binnen het proces. Goed weten waar je aan begint en vooral ook kennis van de eigen (on)mogelijkheden zorgt voor een proces dat beheersbaar is. Wanneer je goed voorbereid begint aan een nearshoring traject kan je ten volle profiteren van de voordelen die het biedt. Ik dit Whitepaper staat een stappenplan voor wat betreft de voorbereiding voor een traject van nearshoring.  
  W
Blog

Vloeibare ICT organisaties

Vloeibaar is snel en betrouwbaar ontwikkelen. Uit onze praktijk blijkt dat bedrijven die actief sam...
Mededeling

Actief in 6 landen

Europa als werkgebied Met de groei van onze activiteiten op het gebied van nearshoring en testen va...
Nieuws

Moldova Developer Conference 2018

Technosoft op de MDC 2018. In samenwerking met onze partner FusionWorks, hebben wij het software de...

Bekijk de ontwikkeling van Technosoft

1977 Vandaag
2001
Start verkoop AxisVM
1983
Registratie merk Technosoft
1984
Start ontwikkeling CAD software
2000
Overname activiteiten door Brunel en vestiging in Deventer
2007
Technosoft Duitsland
2009
Technosoft Moldavië
2015
Technosoft Roemenië
1993
Van DOS naar Windows platform
2014
Introductie 3Muri aardbevingssoftware + eerste KOMO certificering
2013
Start Business unit Quality Assurance & testing
2011
Overstap naar Eurocode software
2012
Start van nearshoring onder de naam In-shore
2006
Technosoft door Brunel verkocht door middel van een Management Buy Out
1998
Projectmanagement software
2016
Start relocation naar NL
2017
Samenvoegen van alle activiteiten onder de naam Technosoft
2018
Technosoft actief in 6 landen