Sinds 1977 zeker in software, daar kunt u op bouwen.

Software development zit in onze genen. Als een van de eerste leveranciers van constructieve rekensoftware in Nederland, zetten we onze decennialange ervaring in om uw software projecten te laten slagen. Of het nu gaat om structural engineering software, ontwikkeling van andere software of om Quality Assurance en testing: op Technosoft kunt u rekenen.

Software development zit in onze genen. Als een van de eerste leveranciers van constructieve rekensoftware in Nederland.

Rekensoftware

“Rekensoftware waar u al sinds 1977 op kunt bouwen.”

 • Reken-, teken- en projectmanagementsoftware.
 • Constructeurs, architecten, tekenbureaus, bouw en overheid.
 • Snel en betrouwbaar rekenen.
 • Het breedste assortiment.

Technosoft engineer

Technosoft voert sinds 2001 AxisVM, én met succes! Wij bieden u met deze rekensoftware een zeer gebruiksvriendelijk 3D FEM programma. De ontwikkeling is al in 1991 gestart en daardoor bevat het programma zeer veel functionaliteiten. AxisVM biedt u kosten voordelen, niet alleen door een zeer aantrekkelijke aanschafprijs, maar ook door de snelheid en het gemak waarmee u direct aan de slag kunt met deze software.

Het programma is speciaal ontwikkeld voor constructieve ontwerpers in de bouw. Het programma biedt mogelijkheden voor statische en dynamische berekeningen, lineaire berekeningen, geometrisch en fysisch niet-lineaire berekeningen van 3D staaf-, plaat- en schijfstructuren. Het kan ingezet worden voor zowel eenvoudige, als voor zeer complexe gebouwen. Kortom, een programma waarmee en waarop u kunt bouwen.

Technosoft - RaamwerkenDe beste prijs/kwaliteit verhouding!

Door de jarenlange internationale ervaring en continue ontwikkeling van de software, kan gerust gesteld worden dat AxisVM tot de beste 3D FEM programma’s in de wereld behoort. Toch zijn de aanschafkosten, ten opzichte van andere softwarepakketten, gering. Dit voordeel, in combinatie met de eenvoud en snelheid van werken, zorgt er voor dat AxisVM de beste prijs/kwaliteit verhouding in de markt heeft. Vandaar dat het marktaandeel van AxisVM, in de Nederlandse markt, ook jaar op jaar blijft groeien. Sinds de introductie in 2001 zijn wij nu reeds uitgegroeid naar de nummer 2 positie in de Nederlandse markt.

Enkele sterke punten van AxisVM op een rij: 

 • AxisVM kent geen beperking in het beschikbaar aantal knopen, staven of elementen.
 • Is door Technosoft voorzien van een Nederlandstalige interface.
 • Beschikt over diverse Eurocodes.
 • Is zeer gebruiksvriendelijk door de intuïtieve gebruikersinterface.
 • Technosoft biedt standaard en op maattrainingen om direct met AxisVM aan de slag te kunnen of specifieke onderwerpen beter onder de knie te krijgen.
 • Uitstekende Nederlandstalige support en consultancy door constructief opgeleid personeel.

Technosoft-AxisVM

Technosoft - RaamwerkenMeer informatie

 • BU item 1

Maatwerktraining aanvragen

“We stemmen de trainingsinhoud graag af op uw case of vraag”

Een training op maat wanneer het u uitkomt. Gedurende het gehele jaar zijn er diverse maatwerktrainingen, waar klanten altijd positief over zijn. Samen met de trainer worden uw wensen in kaart gebracht en een voorstel gedaan over hoe de training wordt vormgegeven.

 • Dit móeten we mededelen:
  Wanneer je op versturen drukt ga je akkoord met ons privacy policy.
M

Meest gestelde vragen over Testen

 • Kunnen jullie testers ook zelf testcases maken?

  Kunnen jullie testers ook zelf testcases maken?

  In de meerderheid van de gevallen gebeurt dit inderdaad. Het hangt natuurlijk af van het type samenwerking, maar onze testengineers werken over het algemeen zeer nauw samen met het development team. In deze samenwerking zorgt het testteam voor het aanmaken van de testcases, het testen en het rapporteren van deze resultaten, welke in nauwe samenwerking worden besproken om de ontwikkeling te verbeteren en de kwaliteit te verhogen. Ook wanneer een tester niet in uw organisatie werkzaam is en op afstand werkt is het dus prima mogelijk om het volledige proces van testen, met alle facetten, uit te besteden.

  K
 • Hoe wordt het testproces geïntegreerd in onze ontwikkel omgeving?

  Hoe wordt het testproces geïntegreerd in onze ontwikkel omgeving?

  Het testteam maakt een integraal deel uit van het (agile) ontwikkelteam. Hierin wordt er voor gezorgd dat alles wat er gebeurt op het gebied van QA en testen geïntegreerd wordt in uw ontwikkelomgeving. Soms zijn er testtools aanwezig of is er een mogelijkheid om testen op te nemen in de ontwikkelomgeving, maar vaak zorgen wij zelf voor de benodigde tools. Wij gebruiken test management tools als TestRail, TestManager en TestLink, Functional Test Automation tools als Selenium, TestComplete, SoapUI en CodedUI en  een automated test tool als JMeter

  H
 • Kunnen software ontwikkelaars bij ons op kantoor werken?

  Kunnen software ontwikkelaars bij ons op kantoor werken?

  Ja en nee. Onze softwareontwikkelaars komen regelmatig naar onze opdrachtgevers toe om daar te werken aan lopende projecten of nieuwe projecten op te starten of op te leveren, maar de basis van wat wij doen is gebaseerd op een situatie waarbij de mensen op afstand voor u ontwikkelen. Door jarenlange ervaring, de beste mensen en een zeer strak proces zijn wij in staat om dit zo te organiseren dat u vooral kunt profiteren van de voordelen van nearshoring. Sinds vorig jaar laten wij onze allerbeste mensen ook naar Nederland komen om hier te werken. Zo bieden wij capaciteit van mensen aan die in Nederland eigenlijk niet meer te vinden zijn.  Deze lead developers ondersteunen onze buitenlandse teams en de opdrachtgevers met de lastigste uitdagingen, communicatie, architectuur en specifieke kennis over bijvoorbeeld agile development.

   

   

  K

We zijn er trots op om deze organisaties onze klanten te mogen noemen

Business Cases

Wenteltrap ontwerp -De Prouw

Al geruime tijd werken wij met de rekensoftware van Technosoft en circa tien jaar geleden zijn wij ook gebruik gaan maken van het EEM rekenpakket AxisVM. Dit geeft ons de mogelijkheid om op een efficiënte en gemakkelijke manier een realistisch beeld te krij...

 • Technosoft sinds
  1993
Logo De Prouw

Poldergemaal "Emilia" - GMB

GMB is een familiebedrijf wat zich kenmerkt door verbondenheid en samenwerking en zijn actief voor Rijkswaterstaat, Waterschappen, Gemeenten, Drinkwaterbedrijven en industrie.
De specialismen van GMB zijn ondergebracht in zes clusters, GMB Services, G...

 • Gebruikt Technosoft al ruim
  25 jaar
 • Technosoft rekensoftware, AxisVM
GMB logo

Waalbruggen Zaltbommel - APcon

APcon Adviesbureau

APcon Adviesbureau B.V. is een advies- en ingenieursbureau voor de civiele techniek. In 1991 opgericht, heeft het bedrijf zich breed ontwikkeld. Oorspronkelijk gespecialiseerd in advisering bij renovatieprojecten en groot onderhoud, houdt...

 • AxisVM sinds
  2013
 • Technosoft rekensoftware, AxisVM
APcon - Technosoft

Voorbeelden uit de praktijk

Voorgespannen prefab palen berekenen

De samenwerking van Technosoft met het Betonhuis constructief prefab (voorheen ABFAB) gaat al lang terug en stamt nog uit het TGB tijdperk. De leveranciers van voorgespannen palen hadden zich destijds georganiseerd in een verenigi...

Adriaan Pfeiffer
Rekenapplicatie voor de prefab industrie
Maatwerk rekensoftware voor bouwmaterialen.

Vebo Beton & Staal werkte al jarenlang samen met ABT in Velp. Onder andere op het gebied van de engineering van lateien en geveldragers. ABT heeft jarenlange ervaring en grote deskundigheid opgebouwd in deze materie. oo...

Adriaan Pfeiffer
Rekensoftware voor bouwmaterialen
Technosoft AxisVM

2D Rekensoftware

“Marktleider in 2D Rekensoftware voor constructeurs” Technosoft levert onder meer 2D rekensoftware aan constructieve ingenieursbureaus, architecten, tekenbureaus, maar ook aan betonfabrieken, bouwbedrijven, staalbouw en de overheid.
2D Rekensoftware
2

Geotechniek

"Geotechnische rekensoftware speciaal voor de constructeur" Geotechniek: rekensoftware voor het constructief ontwerp van paal-, strook-, poerfunderingen of damwanden.
Geotechniek
G

Constructieve tools

"Technosoft Constructieve tools: De meest complete gereedschapskist voor de constructeur" Krachtige constructieve rekensoftware voor detailberekeningen van beton-, staal-, hout- of metselwerkconstructies.
Constructieve tools
C

Balkroosters

"Balkroosters; de ideale rekensoftware voor een optimaal funderingsontwerp" Gebruiksvriendelijke rekensoftware voor het ontwerp van wapening en optimaal plaatsen van funderingspalen. Ook voor het ontwerp van staalconstructies (luifels en daken).
Balkroosters
B

Liggers

"Snel en efficiënt balken berekenen met Liggers" Rekensoftware voor het constructief ontwerp van stalen, betonnen en houten balken over meerdere steunpunten.
Liggers
L

Verbindingen

"Gemakkelijk ontwerpen en controleren van stalen verbindingen" Rekensoftware voor het maken van detailberekeningen van de meest gangbare aansluitingen van stalen profielen.
Verbindingen
V

Raamwerken

"Efficiënt portalen en vakwerken ontwerpen met Raamwerken" De populairste 2D rekensoftware bestemd voor het constructieve ontwerp van staal-, beton- en houtconstructies.
Raamwerken
R

3Muri

"3Muri: snel versterken van metselwerkconstructies" Gebruiksvriendelijke software voor het beoordelen en versterken van bestaande metselwerkconstructies in Groningen.
3

AxisVM

"3D rekensoftware met koppeling naar BIM-modellen"
 • Beton-, staal- en houtconstructies ontwerpen
 • Lineaire, niet-lineaire en dynamische analyses
 • 3D FEM rekensoftware
 • De eenvoudigst te bedienen software in haar soort!
 • A

  Software op proef?

  Vraag geheel vrijblijvend een proeflicentie van een product aan en maak kennis met onze software. Wij helpen u met het optimale gebruik hiervan.

  Studentenlicentie aanvragen?

  Voor de 2D- en 3D-rekensoftware kan een student bouwkunde of civiele techniek een studentenlicentie aanvragen.

  Betrouwbare software is de overeenkomst tussen heerlijk winkelen en slim parkeren.

  Betrouwbare software is de overeenkomst tussen prettig werken en een slim kantoor.

  Betrouwbare software is de overeenkomst tussen goede zorg en efficiënte bedrijfsvoering.

  Bekijk de laatste ontwikkelingen bij Technosoft

  • Onlangs introduceerde Technosoft nieuwe producten zoals de Word Add-In en de XML koppeling.
  • De laatste versie van AxisVM X5 – EEM software van wereldklasse

  Dit is wat klanten zeggen over onze rekensoftware

  Dankzij Technosoft toetsen wij al decennia lang op een efficiënte manier onze ontwerpen. Wij doen dit in verschillende branches. De software van Technosoft geeft ons de mogelijkheid om constructies snel en duidelijk te toetsen en te documenteren.
  Verhoeven & Leenders - Leon Leenders
  Directeur eigenaar